Снимка: Формула 1, ТуитърЛюис Хамилтън влезе в историята на Формула 1 днес.Той постигна

...
Снимка: Формула 1, ТуитърЛюис Хамилтън влезе в историята на Формула 1 днес.Той постигна
Коментари Харесай

Люис Хамилтън изравни рекорд на Шумахер

Снимка: Формула 1, Туитър

Люис Хамилтън влезе в историята на Формула 1 през днешния ден.

Той реализира нещо, за което ще се приказва дълго.

Голямата звезда на Мерцедес се доближава с всеки старт към седмата международна купа в кариерата си, написа Sportal.bg.

Британецът завоюва днешната Гран При на Айфел при завръщането на пистата „ Нюрбургринг “ в календара на Формула 1 и след отпадането на съотборника си Валтери Ботас усили преднината си в класирането при водачите.

Хамилтън усъвършенства още един връх на Шумахер – този за брой победи. Британецът към този момент има 91 победи, колкото и легендата Михаел.

Звездата на Ред Бул Макс Верстапен стигна до второто място на подиума след отпадането на Валтери. Австралийският водач на Рено Даниел Рикардо се завърна на подиума след дълго неявяване в едно от последните си съревнование за френския отбор този сезон, преди да премине в Макларън от идната година.

Четвърти на финала съумя да стигне Серхио Перес за отбора на Рейсинг Пойнт, следван от петия Карлос Сайнц-младши. Френският водач на Алфа Таури Пиер Гасли се показа мощно и финишира шести. Пилотът на Ферари Шарл Леклер не съумя да повтори вчерашното си положително показване по време на квалификацията и в днешното съревнование остана едвам седми.

Съотборникът му Себастиан Фетел даже не стига до топ 10 и остана без точки на 11-а позиция, а пред него последните точки взеха Нико Хюлкенберг, в следващото си включване на пожар като запаса за Рейсинг Пойнт, Ромен Грожан от американския отбор на Хаас и водачът на Алфа Ромео Антонио Джовинаци.

Финландският водач на първенците от Мерцедес Валтери Ботас започва от първа позиция в днешната Гран При на Айфел. Люис Хамилтън остана на втора стартова позиция. Макс Верстапен бе доста покрай Хамилтън в квалификацията през вчерашния ден, само че остана трети. На старта Ботас беше праволинеен и не разреши на Хамилтън да му отнеме водачеството. Финландецът мина оптимално необятно през асфалтовата зона на сигурност, откакто бе нападателно притиснат от Люис. Верстапен дебнеше за опция, само че трябваше да брани третата си позиция от четвъртия Леклер и избра защитна траектория.

Зад четиримата водачи пети е Даниел Рикардо от Рено, шести се намира вторият водач на Ред Бул Алекс Албън, а седми е Ландо Норис от Макларън. Топ 10 допълват Серхио Перес от Рейсинг Пойнт, Естебан Окон от Рено и испанският водач на Макларън Карлос Сайнц.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР